¿Quién es "La Patrona"? / Who is" La Patrona"?
Nos llena de felicidad la apertura de un nuevo emprendimiento en San José del Cabo, nuestra ciudad. No solo nos gustan los cambios y los grandes desafíos sino que, además, La Patrona es parte de la familia de Spanish in Cabo.
Sí, ¡La Patrona habla español muy bien! No podría ser de otra manera, ¡llevando ese nombre! Mañana 7 de noviembre abre sus puertas al público un nuevo Restaurante con un estilo muy especial. Estamos convencidos que será un gran éxito y que en el corto plazo se convertirá en un clásico de San José.
Primero, analizaremos el nombre, lo siento este es un boletín de lengua....pues, La Patrona es mucho más que el femenino de patrón. Antiguamente, en el campo, la dueña del rancho llevaba ese nombre, era más que la propietaria, se la respetaba y se la admiraba, ¡como a una madre! A veces era la patroncita. En muchos lugares de Sudamérica, los maridos llaman a la esposa, “la patrona” A mí, me parece muy bien pues somos las jefas del hogar, ¡somos quienes
mandamos!
Pero no solo el nombre es un acierto de mercadotecnia, también, sabemos que La Patrona tiene una correcta planificación. El Menú se probó y se estudió detenidamente, asimismo, la planta remodelada de la Galería Casa Paulina, el cuidado mobiliario, y las instalaciones de la cocina. ¡Las estufas, hornos, mesas y refrigeradores son increíblemente maravillosos! ¡Es una cocina perfecta!
Tres Chefs mexicanos, uno de ellos choyero (nacido en Los Cabos) junto con un equipo, cuidadosamente seleccionado y entrenado de meseros/as, elaborador de bebidas y sommelier, conforman el staff que lidera, La Patrona. El Restaurante, convenientemente ubicado en el Distrito del Arte, tiene una opción de comida al mediodía e incluso ¡comida Gourmet para llevar! (food to go), además de la cena ¡Hay muchas opciones!
La Patrona ama a México, por lo que la comida tiene un toque mexicano, aunque el Menú para los expertos sería internacional. Miren el Menú, ¡vale la pena! Sirven los famosos Chiles en Nogada, de los que hablamos muchas veces, así como también, Fettucine a la Bollognesa con una salsa que se cocina todo el día. Por supuesto, como no puede faltar en San José, se sirven muy buenas almejas. Son platos elaborados con los mejores productos orgánicos y locales. Es comida verdadera, ¡son platillos elaborados con amor!
Pero más allá de eso, el secreto del éxito de La Patrona está en el motivo, en el por qué, se comienza este Restaurante. Es que, luego de un año muy duro, nuestra querida amiga Bonnie Birkel descubre que la comida, el cocinar, el recibir amigos y personas, es muy importante para ella. Toda su vida se había centrado en este arte. Cocinar, combinar sabores y compartir es el hilo conductor de su vida. Y la vida es corta. Por eso hoy, La Patrona quiere compartir este sueño, este Dharma con nosotros. ¿Se lo van a perder?
English version The opening of a new venture in San Jose del Cabo, our city. fills us with joy. Not only do we like change and great challenges but also, La Patrona is part of the family of Spanish in Cabo. Yes, La Patrona speaks Spanish very well! It could not be otherwise, taking that name!
Tomorrow November the 7th, a new restaurant, with a very special style, opens its doors to the public. We are convinced it will be a great success and that in the short term it will become a classic in San Jose. First, we will discuss the name, sorry this is a language newsletter ... well, la Patrona is much more than the female form of patrón. Formerly, in the field, the owner of the ranch had that name, she was more than just the owner, she was respected and admired, like a mother! Sometimes she was the patroncita. In many parts of South America, husbands call their wives, "la patrona" To me, that's fine because we are the heads of households, we are the ones in control!
But not only the name is a marketing success, but, we also know that “la patrona” has had a correct planning. The menu was probed and carefully studied, also, the floor from Casa Paulina Gallery was remodelled, as well as the furniture and kitchen facilities. Its stoves, ovens, tables and refrigerators are incredibly wonderful! It is a perfect kitchen!
Three Mexican cooks , one of them choyero (born in Los Cabos ) together with their , carefully selected, team and trained waiters, a barman and sommelier, make The staff of La Patrona . The restaurant is conveniently located at the art district, you have a choice of “Meal at Noon” and even “Gourmet Food To Go!” : Plus, there are a lot of different options that will most likely surplus your expectations.
“La Patrona” loves Mexico, so that the food has a Mexican touch, although the menu would be, to the experts, an international one. Look at its menu, it’s worth visiting! They serve those famous Chiles in nogada, we have talked about many times, as well as noodles to bollognesa with a sauce that is cooked all day long. Of course, as you cannot miss out in San Jose, very good clams are served. They are dishes using the finest organic and local produce. It is real food, dishes that are made with love!
Besides that, the secret of success of La Patrona is in the motive, in the reason why this Restaurant started. Is that after a very tough year, our dear friend Bonnie Birkel discovered that food, cooking, receiving friends and people, was very important for her. All her life she had focused on this art. Cooking, combining flavors and sharing is the thread of her life. And life is too short. Therefore today, La Patrona wants to share this dream, this Dharma with us . Are you going to miss out on it?
mandamos!
Pero no solo el nombre es un acierto de mercadotecnia, también, sabemos que La Patrona tiene una correcta planificación. El Menú se probó y se estudió detenidamente, asimismo, la planta remodelada de la Galería Casa Paulina, el cuidado mobiliario, y las instalaciones de la cocina. ¡Las estufas, hornos, mesas y refrigeradores son increíblemente maravillosos! ¡Es una cocina perfecta!
Tres Chefs mexicanos, uno de ellos choyero (nacido en Los Cabos) junto con un equipo, cuidadosamente seleccionado y entrenado de meseros/as, elaborador de bebidas y sommelier, conforman el staff que lidera, La Patrona. El Restaurante, convenientemente ubicado en el Distrito del Arte, tiene una opción de comida al mediodía e incluso ¡comida Gourmet para llevar! (food to go), además de la cena ¡Hay muchas opciones!
La Patrona ama a México, por lo que la comida tiene un toque mexicano, aunque el Menú para los expertos sería internacional. Miren el Menú, ¡vale la pena! Sirven los famosos Chiles en Nogada, de los que hablamos muchas veces, así como también, Fettucine a la Bollognesa con una salsa que se cocina todo el día. Por supuesto, como no puede faltar en San José, se sirven muy buenas almejas. Son platos elaborados con los mejores productos orgánicos y locales. Es comida verdadera, ¡son platillos elaborados con amor!
Pero más allá de eso, el secreto del éxito de La Patrona está en el motivo, en el por qué, se comienza este Restaurante. Es que, luego de un año muy duro, nuestra querida amiga Bonnie Birkel descubre que la comida, el cocinar, el recibir amigos y personas, es muy importante para ella. Toda su vida se había centrado en este arte. Cocinar, combinar sabores y compartir es el hilo conductor de su vida. Y la vida es corta. Por eso hoy, La Patrona quiere compartir este sueño, este Dharma con nosotros. ¿Se lo van a perder?
English version The opening of a new venture in San Jose del Cabo, our city. fills us with joy. Not only do we like change and great challenges but also, La Patrona is part of the family of Spanish in Cabo. Yes, La Patrona speaks Spanish very well! It could not be otherwise, taking that name!
Tomorrow November the 7th, a new restaurant, with a very special style, opens its doors to the public. We are convinced it will be a great success and that in the short term it will become a classic in San Jose. First, we will discuss the name, sorry this is a language newsletter ... well, la Patrona is much more than the female form of patrón. Formerly, in the field, the owner of the ranch had that name, she was more than just the owner, she was respected and admired, like a mother! Sometimes she was the patroncita. In many parts of South America, husbands call their wives, "la patrona" To me, that's fine because we are the heads of households, we are the ones in control!
But not only the name is a marketing success, but, we also know that “la patrona” has had a correct planning. The menu was probed and carefully studied, also, the floor from Casa Paulina Gallery was remodelled, as well as the furniture and kitchen facilities. Its stoves, ovens, tables and refrigerators are incredibly wonderful! It is a perfect kitchen!
Three Mexican cooks , one of them choyero (born in Los Cabos ) together with their , carefully selected, team and trained waiters, a barman and sommelier, make The staff of La Patrona . The restaurant is conveniently located at the art district, you have a choice of “Meal at Noon” and even “Gourmet Food To Go!” : Plus, there are a lot of different options that will most likely surplus your expectations.
“La Patrona” loves Mexico, so that the food has a Mexican touch, although the menu would be, to the experts, an international one. Look at its menu, it’s worth visiting! They serve those famous Chiles in nogada, we have talked about many times, as well as noodles to bollognesa with a sauce that is cooked all day long. Of course, as you cannot miss out in San Jose, very good clams are served. They are dishes using the finest organic and local produce. It is real food, dishes that are made with love!
Besides that, the secret of success of La Patrona is in the motive, in the reason why this Restaurant started. Is that after a very tough year, our dear friend Bonnie Birkel discovered that food, cooking, receiving friends and people, was very important for her. All her life she had focused on this art. Cooking, combining flavors and sharing is the thread of her life. And life is too short. Therefore today, La Patrona wants to share this dream, this Dharma with us . Are you going to miss out on it?
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